LEEF! Herzele

MEER GROEN, MINDER APPARTEMENTEN

Herzele is de appartementen en grote bouw­projecten beu. De VLD-SP.a meerderheid liet de immobiliënsector maar begaan. Overal kwamen blokken uit de grond die niet pasten in de omgeving. LEEF! hielp mensen te vechten tegen wangedrochten in Hillegem, Woubrechtegem, Ressegem enz…

Op het nippertje werd vermeden dat de dorpskom van Ressegem vol gebouwd werd, na een woelige infovergadering en een stevig actiecomité. Ondertussen maakte men wel ontwerp- en plankosten die nadien nutteloos bleken te zijn. Men zou beter eerst luisteren naar de inwoners en pas nadien handelen.

Vorig jaar stemde de gemeenteraad (met steun van LEEF!) een regeling waarbij appar­tementen niet meer kunnen buiten de verstedelijkte kern (nl. Herzele, Borsbeke, Hille­gem). Een stap vooruit! De hogere overheid moet ze evenwel nog goedkeuren en talmt daarmee omdat de meerderheid dingen in het Structuurplan stopte (uitbreiding van de kern, herinvoeren van de opvulregel enz… ) die deze overheid niet kan pruimen. LEEF! voorspelde dit: de huidige meerderheid wist het dikwijls beter dan al de rest.

LEEF! wil ook in deze kern méér open ruimte én leefbaarheid stimuleren: er moet een gelijkaardige regeling komen, die appartementen sterk beperkt. LEEF! wil ook dat ons bouwkundig erfgoed degelijk beschermd wordt: in het centrum van Herzele verdwenen de laatste jaren drie originele gebouwen, die tot de top van dit erfgoed behoorden: Café Germinal, het Hoekhuis recht tegenover het gemeentehuis én de vroegere rijkswacht­kazerne.

 

LEEF! 0496/718472 filip.de.bodt@skynet.be

Filip De Bodt Evendael Herzele

Bart De Durpel Bergestraat Steenhuize

Arlette De Lombaert Groenlaan Herzele

 

Lees ons volledig programma op: www.leef.info

LEEF! beschikt niet over de financiële middelen zoals de nationale partijen. Zij krijgen hun centen van de staat. Je kan ons helpen door een bord te zetten, een affiche te hangen of ons financieel te steunen: 001-2455927-60

Vanaf 10 euro bezorgen we je de postkaartenset van kunstenaar/fotograaf Jo Clauwaert over Herzele. Elke week vind je één van zijn foto’s bij onze advertentie in de Pano.